BETEGKEZELŐ MOBIL MUNKAÁLLOMÁS (ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ)
PROTOTÍPUSÁNAK KIFEJLESZTÉSE
________________________________________________________________
Projekt azonosító: GINOP-2.1.7-15-2016-01085

A Praxis-Design Kft. a „GINOP-2.1.7-15-2016-01085 – Betegkezelő mobil munkaállomás (Orvostechnikai eszköz) prototípusának kifejlesztése” című projektre támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai költségvetési előirányzatból került megítélésre.

A fejelesztés célja a termékcsalád első típusának piaci igények szerinti kifejlesztése, a prototípus klinikai tesztelése, ezt követően a sorozatgyártás technologizálása és az új termék sikeres piaci bevezetését támogató marketinganyagok készítése.

Az innováció eredményeként létrejövő betegkezelő munkaállomás egy olyan orvostechnikai termékcsoport, mely szándékaink szerint teljesen megújítja az orvos-beteg találkozó eszközrendszerét, ami ergonómiailag, szín-és formavilágát illetően is egymással harmonizál.

Várhatóan ez év második felében már piacra kerülő termékcsalád egy sokoldalúan használható orvostechnikai eszközcsoport, mely a helyváltoztatás megkönnyítésén túl, az ülő/félülő/fekvő testhelyzetben történő tartózkodást, orvosi beavatkozást, infúziós- és onkológiai kezelést és az utána történő pihenést is biztosítja.
A koncepció tudatos továbbfejlesztési irányokat is magába foglal annak érdekében, hogy további kifejlesztésre kerülő tartozékok csatlakoztatásával
komplexebbé tegyük az orvosszakmai alkalmazhatóságát.

Tervezési elvek:

A fejlesztők a tervezés során alkalmazták az EBD (tapasztalatokon alapuló tervezés) módszerét, mely különösen az egészségügyben használatos termékek esetén kiemelt jelentőséggel bír. Ezen kívül a kor követelményeinek megfelelő ergonómiai és antropometriai értékek is figyelembe lettek véve. A termékek mindegyikét a maximális betegkomfort és felhasználó barátság jellemzi. Ennek érdekében számos alkatrész térplasztikus jellemzőkkel bír.

Az innovációs folyamat végére egy olyan, felfogásában teljesen új megközelítést szeretnénk adni az orvos-beteg találkozó (vizsgálati, kezelési folyamat) szempontjából – hiszen az elemekből idealizált betegkörnyezet építhető -, mely a betegek, kezelőegységek és az anyagok mozgatását leegyszerűsíti, optimalizálja, ezáltal a gyógyulási folyamatot lerövidíti.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A kedvezményezett neve: Praxis-Design Tervező és Fővállalkozó Kft.
A projekt címe: Betegkezelő mobil munkaállomás (orvostechnikai eszköz) prototípusának kifejlesztése
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.09.30.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01085